در حقیقت سئوی سایت های خبری، عینا برابر با سئو سایت های تفریحی است
از آنجا که رتبه سایت های خبری، مشابه سایت های تفریحی و دانلود، مبتنی بر رتبه پست ها و صفحات داخلی آنهاست، شباهت بسیار زیاد و نزدیکی به سایت های تفریحی و دانلودی دارد.
و کلمات کلیدی خاصی، مد نظر نیست و مهم این است که با عنوان پست ها یا بخشی از عنوان هر خبر، آن خبر، رتبه خوبی در نتایج گوگل داشته باشد.
نحوه درامدزایی سایت های خبری، از طریق بنر های sitewide است. یعنی بنر هایی که در همه صفحات سایت تکرار میشود. زیرا هر کاربر ممکن است برای اولین بار وارد یک خبر خاص شود و اگر بنر های سایت، در صفحه اصلی یا در برخی از صفحات نمایش داده شود، بازدهی مشتری کم میشود و در نتیجه درامدزایی آنها کم میشود. این یکی از اشتباهات رایج سایت های خبری است که برای تبلیغات بنری صفحه اول خود، یک تعرفه تعریف میکنند و برای صفحات داخلی، تعرفه دیگر! اگر روزی شما مشتری تبلیغات بنری سایتهای خبری بودید و با چنین موردی برخوردید و مجبور بودید یکی از این پلن ها را انتخاب کنید، حتما صفحات داخلی را انتخاب کنید! چون ورودی صفحات داخلی سایت های خبری بسیار بیشتر از صفحه نخست است!
از آنجایی که سایت های خبری زیادی وجود دارد، و بسیاری از آنها قدیمی و پیشکسوت و پر قدرت هستند، سئو سایت های خبری، بسیار دشوار است و رقابت زیادی دارد. هر چند شاید به ازای هر خبر، رقابت چندانی نباشد ولی از آنجا که کار کردن روی تک تک صفحات داخلی از نظر زمان و هزینه، مقدور نیست و خبر ها خیلی زود منقضی میشوند، سئوی سایت های خبری، بسیار دشوار می شود و رتبه مناسب در طی گذر زمان (برخلاف مطالب سایت های تفریحی سرگرمی یا دانلود)، فایدهای ندارد و عنوان خبر ها با گذر زمان (گاها حتی یک روز) دیگر ترافیک خود را از دست میدهند.
سایت های خبری شاید جزء پربازدیدترین سایت های ایران باشند. سئو سایت خبری به دلیل ماهیتی که دارد با سایت های دیگر استراتژی کاملا متفاوتی لازم دارد. شاید مهمترین موضوع در اینگونه سایت ها، برند قوی سایت باشد. به طوری که گذشته از اینکه ترافیک زیادی با سرچ برند کسب کنند، گوگل هم به برند آن ها اعتماد لازم را کرده و در کلمات کلیدی مختلف آن ها را به صدر نتایج جستجو بیاورند.
با توجه به این مقدمه استراتژی چنین سایت هایی میتواند به صورت زیر باشد:
قدرتمند کردن برند
برای سئو سایت خبری باید برند را از دو دیدگاه قدرتمند کرد: دیدگاه کاربر و دیدگاه گوگل.
قدرتمند کردن از دیدگاه گوگل
سایت های خبری به دلیل ماهیتشان باید به گونه ای فعالیت کنند که اتفاق های زیر برای برند آن ها بیفتد:
۱- انتشار اخبار به روز
خبری که تاریخ آن گذشته باشد، دیگر خبر نیست و فقط یک اطلاعیه است. با این حساب مهمترین کار یک سایت خبری این است که اخبار ترند، یعنی اخباری که در حال حاضر افراد پیگیر آن هستند و در بین مردم همه گیر شده را شناسایی کرده و روی آن ها کار کند.
یکی از الگوریتم های گوگل که سایت های خبری از آن ضربه می خورند یا آن نفع می برند الگوریتم freshness یا تازگی محتوا است. الگوریتم تازگی محتوا به دنبال این است که موضوعاتی که نیاز به بهروزرسانی دارند، شناسایی کرده و اولویت را به صفحاتی دهد که محتوای بهروزتری دارند.
با این حساب اخبار دقیقا هدف الگوریتم تازگی محتوای گوگل هستند. پس کار یک خبرنگار یا سردبیر این است که استراتژی لازم برای پیگیری و گزارش لحظه به لحظه این اخبار را داشته باشد.
موضوعاتی مانند ثبت نام خودرو، اطلاع از آخرین وضعیت کرونا در کشور یا آخرین وضعیت راه های بین شهری می تواند جزء موضوعاتی باشند که هدف الگوریتم تازگی محتوا باشند.
به دلیل حساسیت موضوع باید این بحث را بیشتر باز کرد. گفته شد که محتواها باید بهروز باشند. اما خود محتوای بهروز چند نوع دارد:
۱-۱: محتوایی که یک بار کار میشود و دیگر کار نمیشود مانند: فوت یک فرد مشهور
در این گونه خبرها باید تیتری نوشت که جذاب باشد. تیتری که نظر کاربران حاضر در سایت را جلب کرده و زمان ماندگاری آنها را در سایت بالا برد.
این گونه خبرها اگر موضوعی باشند که پتانسیل سرچ شدن در گوگل را داشته باشند، باید تایتل (تگ HTML که فقط موتورهای جستجو آن را میبینند.) را به گونه ای تنظیم کرد که مطابق با جستجوی کاربران باشد. تایتل مناسب به موتور جستجو کمک می کند که موضوع صفحهای که خبر در آن قرار دارد را بهتر درک می کند.
تایتل، همزمان با مطابقت با جستجوی کاربران، باید جذاب نیز باشد به گونه ای که کاربران حاضر در صفحه جستجوی گوگل را به سوی خود بکشانند.
همچنین متای توضیحات (متا دیسکریپشن) نیز باید به گونهای باشد که کاربر را به کلیک کردن روی خبر در صفحه جستجو ترغیب کند.
این گونه خبرها بعد از گذشتن تاریخ مصرفشان میتوان در آرشیو برای مراجعه محققان نگاه داشت.
۲-۱- خبری که به صورت سلسله وار کار میشود. مانند دستگیری یک مجرم اقتصادی
در این گونه خبرها بهتر است برچسبی مناسب برای خبر گذاشته شده و روی صفحه برچسب سئو انجام داد. ویژگیهای چنین صفحهای به صورت زیر است:
تایتل جذاب متناسب با جستجوی کاربران
متا دیسکریپشن جذاب
URL کوتاه و خوانا
تیتر (تگ H1 در HTML) مناسب و حاوی کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربر
توضیحات مفصل راجع به موضوع جهت آشنایی افراد با موضوع
لیست خبرهای مختلف درباره موضوع
برچسبگذاری برای خبرهای این موضوع باید به گونهای باشد که صفحات مشابه ایجاد نکنند. چرا که این کار باعث کنیبالیزیشن (همنوعخواری صفحات) شده و موتور جستجو را نسبت به صفحهای که باید رتبه بگیرد، سردرگم میکند.
مثلا نباید برای دستگیری یک مجرم اقتصادی این دو برچسب گذاشته شود: دستگیری نام مجرم، چگونگی دستگیری نام مجرم. یکی از این دو برچسب کافیست (ترجیحا مورد اول).
برای هر تک خبر این موضوع نیز باید مانند حالت ۱-۱ عمل کرد.
۳-۱- خبرهایی که به صورت مداوم باید آپدیت شوند. مانند: لیست قیمت یک کالای خاص در تاریخ خاص
برای این خبرها میتوان به پنج صورت عمل کرد.
– کار کردن خبر در یک صفحه جداگانه (به دلیل ایجاد کنیبالیزیشن، اصلا توصیه نمیشود)
– مانند حالت ۱-۱
– مانند حالت ۱-۲ (توصیه نمیشود)
– آپدیت مداوم همان خبر و جایگزینی با خبر قبلی (آپدیت تیتر، تایتل، متا دیسکریپشن، لینک و…)
– آپدیت همان خبر بدون جایگزینی با خبر قبلی
تفاوت حالت چهار با حالت پنج در این است که در حالت چهارم خبر قبلی به طور کامل پاک میشود ولی در حالت پنجم خبر قبلی در جای خود باقیست و خبر جدید در همان صفحه و از نظر محتوایی بالاتر از خبر قبلی کار می شود. در حالت پنجم میتوان برای جلوگیری از طولانی شدن صفحه خبر، خبر را به صورت صفحه بندی شده کار کرد و از مسئول سئو و بخش فنی خواست که تگ کنونیکال تمام صفحات را به صفحه یک ارجاع دهند.
مزیت حالت پنجم نسبت به حالت چهارم این است که اصطلاحا محتوای پر و پیمانتری نسبت به حالت چهارم ایجاد میشود و شانس رتبه گرفتن در گوگل نیز بیشتر میشود. مزیت دیگر نیز دسترسی کاربران به آرشیو قیمت تاریخهای قبل است که خود فوایدی برای کاربر در بر دارد و شما از دید کاربر به عنوان یک مرجع شناخته میشوید. با این حال با توجه به محدودیتهای فنی یا سیاست های خبرگزاری میتوان از حالت چهارم نیز استفاده کرد.
۲- محتواهای همیشه سبز
توصیه میشود برای جذب کاربر و بر اساس موضوع و سیاست های خبرگزاری، محتواهای همیشه سبز هم کار شود. محتواهایی که به صورت مرجع برای همه کاربران مفید باشد. میتوان با تحقیق کلمات کلیدی موضوعاتی پر جستجو پیدا کرد که کاربران در گوگل به دنبال آن هستند. محتواهایی مانند، راهنمای سفر، راهنمای خرید، آموزش بورس یا … میتواند جزء محتواهای همیشه سبز به حساب آورد.
۳- لینک سازی و برند منشن
به دلیل زیاد بودن صفحات سایت خبری، لینک سازی به صفحات آن مقدور نیست. با این حال میتوان با مرجع شدن و ذکر شدن با لینک و بدون لینک در خبرگزاری ها و سایت های دیگر سئو سایت را ارتقا بخشید. به این ترتیب از دیدگاه گوگل به عنوان مرجع و برند شناخته میشوید و نهایتا تمام صفحات شما قدرت رتبه گیری پیدا میکنند.
همیچنین به همراه برندینگ از طریق لینک سازی برای صفحات مهم و پر بازدید نیز باید لینک سازی کرد. به گونه ای که آن صفحات، مانند صفحات محتواهای همیشه سبز، صفحات خبرهای بهروز، صفحات دسته بندی خبری مانند دسته بندی اخبار ورزشی و … قدرت لازم را برای رتبه گرفتن را دریافت کنند.
با انتشار محتواهای بهروز، محتواهای همیشه سبز و برندینگ از طرق لینک سازی صحیح میتوان به گوگل این موضوع را گفت که سایت مورد نظر حاوی جواب کاربران است. گوگل به این ترتیب، برای خبرگزاری اعتباری خاص قائل میشود و ترافیک بیشتری به سوی آن روانه میکند.
قدرتمند کردن از دیدگاه کاربر
قدرتمند کردن سایت خبری از دیدگاه کاربر تفاوت چندانی با قدرتمند شدن از دیدگاه گوگل ندارد. شما وقتی برای یکی برند شوید برای دیگری نیز تبدیل به برند می شوید. وقتی خبرها بهروز باشد، کاربر بیشتر به صورت مستقیم یا به صورت جستجو در گوگل به خبرگزاری سر میزند و از نظر گوگل تبدیل به یک برند معتبر می شوید. سایتی با رابط کاربری زیبا و تجربه کاربری خوب کاربر را بیشتر در خود نگه میدارد و همین باعث بالا رفتن زمان صرف شده در سایت می شود و از دید گوگل بیشتر به یک برند شبیه میشوید. همچنین وقتی کاربر نام خبرگزاری را در دیگر خبرگزاریها بارها ببینید، از دید او خبرگزاری مورد نظر به عنوان یک مرجع شناخته میشود که باید ابتدا به آن سر زد.
دسته بندی و برچسب گزاری صحیح جهت ایجاد صفحات هاب
بعضی از جستجوهای کاربران به صورت کلمات کلیدی عمومی است. مانند اخبار ورزشی، نام فلان مجرم اقتصادی، نام رئیس جمهور یا … برای اینگونه کلمات باید صفحات دسته بندی یا برچسب ساخت به گونهای که تمام خبرهای مرتبط با آن موضوع را شامل شود. بعدا برای این صفحات می شود لینک سازی اصولی انجام داد و رتبه لازم را در موتور جستجو گرفت.
برچسبگذاری باید به گونه ای باشد که برچسبها با هم تداخلی نداشته باشند. یعنی دو برچسب نزدیک را نباید به کار برد. برچسب یا برای جستجوی کاربران در گوگل گذاشته می شوند یا برای کاربرانی که در سایت حضور داشته و به مطالعه اخبار مرتبط با موضوع علاقه دارند. حالت سوم این است که هم کاربران سایت را هدف بگیریم هم کاربران جستجو کننده در گوگل را.
برای حالت اول یعنی جستجوی کاربران در گوگل و حالت سوم باید برچسب ها تگ ربات ایندکس را با خود داشته باشند و برای حالت دوم باید نوایندکس کرد تا بودجه خزش گوگل مصرف نشده و گوگل صفحات بیشتری را بخزد. همچنین نوایندکس کردن باعث می شود از تداخل دو برچسب جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن رتبه روی کلمات کلیدی عمومی نشود.
این بود مختصری از آنچه باید درباره سئو سایت خبری بدانید. اگر نیاز به خدمات سئو برای سایت خبری دارید کافیست با سئو روز تماس بگیرید.