جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
لینک بیلدینگ Link Building

آموزش لینک بیلدینگ

آنچه در این مقاله خواهید خواند

لینک سازی نقش بسیار مهمی در سئو با هدایت کردن ترافیک واقعی به سایت شما از طریق موتورهای جستجو ایفا می کند. ضرورت این نقش به ویژه در صنایع رقابتی نمایان می شود. اما زمانی که لینک سازی با تکنیک های پیشرفته سئو، محتوای عالی و تجربه های خوب برای مخاطبان همراه شود می تواند تأثیر خارق العاده ای داشته باشد. امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به کیفیت، هماهنگی، صحت و اصالت احساس می شود.

توجه داشته باشید که تکنیک های لینک سازی بی کیفیت و هرزنامه ها هرچند می توانند تأثیرگذار باشند، اما برای سازمان هایی که به دنبال موفقیت بلند مدت و با اصالت هستند نمی توانند یک استراتژی محسوب شود. باید بدانید که این روزها بازاریابی موفق به میزان بسیار زیادی به لینک سازی وابسته است و سازمان هایی که از این اهمیت مطلع هستند به موفقیت بلند مدت خواهند رسید. این مقاله در وب آنجلبه شما کمک می کند که سریع تر و راحت تر به هدفتان برسید. امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.

از آنجایی که تمامی کاربران عزیز به دنبال ساخت لینک مخصوصا به صورت PBN هستند سعی میکنم این آموزش هایی که در وب آنجلبرای یادگیری ایجاد لینک منتشر میکنم 100% برای شما کاربردی باشه و نهایت استفاده از این مقالات رو ببرید. اول از یک چکیده از لینک سازی و روش ها و… مینویسم که خواندن آن خالی از لطف نیست و به شما حتی اگر حرفه ای هم باشید کمک میکنه.

لینک سازی چیست؟

در واقع می توان گفت لینک سازی، پروسه به دست آوردن لینک های پیوندی از وب سایت های دیگر برای وب سایت خودتان است. لینک پیوندی که به اختصار به آن لینک هم می گویند، راهی است که کاربران می توانند از یک صفحه اینترنت به دیگری هدایت شوند. این لینک ها می توانند در میان صفحات وب سایت خودتان و یا بین چند وب سایت مختلف ایجاد شوند.

تمام لینک سازی ها برای بازاریابی انجام نمی شوند. لینک سازی ها می توانند به دلایل دیگری نیز ایجاد شوند، مانند لینک هایی که خبرنگاران برای مستندسازی اخبارشان ایجاد می کنند، بلاگرهایی که قهوه ساز مورد علاقه جدیدشان را معرفی می کنند و… . اما همیشه لینک ها به راحتی به سایت شما هدایت نمی شوند و شما برای به دست آوردن آن ها در طولانی مدت تلاش کنید.

برای این کار شما باید یک سایت با کیفیت داشته باشید. سایت باکیفیت را می توانید به دو روش ایجاد کنید: تولید محصول باکیفیت یا سرویس دهی باکیفیت و تولید محتوای با کیفیت. در کنار انجام این کارها، تکنیک های دیگری برای افزایش شانستان برای جذب ترافیک اینترنتی بیشتر می توانید به کار ببرید.

اجزای یک لینک پیوندی چیست؟

برای پی بردن به اهمیت لینک سازی ابتدا بهتر است به ترکیب و اجزای یک لینک توجه کنید، بدانید که موتوهای جستجو آن ها را چگونه می بینند و از آن ها چه برداشتی دارند.

اجزای یک لینک عبارتند از:

لینک ها چه مفهومی برای موتورهای جستجو دارند؟

موتورهای جستجو از دو راه زیر از لینک ها استفاده می کنند:

  1. برای پیدا کردن صفحات وب جدید برای نشان دادن در نتایج جستجو
  2. برای تشخیص رتبه بندی صفحات در نتایج جستجو

هنگامی که موتورهای جستجو صفحات موجود در وب را جستجو کردند، می توانند محتوای آن صفحات را استخراج کرده و به فهرست های خود اضافه کنند. با این کار آن ها تصمیم می گیرند که آیا یک صفحه کیفیت کافی برای نمایان شدن برای کلیدواژه های مربوطه را دارند یا خیر. تصمیم گیری تنها بر اساس محتوای صفحه انجام نمی شود بلکه موتور جستجو به تعداد لینک هایی که به صفحه شما اشاره می کنند و هم چنین کیفیت آن صفحات نیز نگاهی می اندازد.

بنابراین هرچه کیفیت صفحاتی که صفحه شما را لینک می کنند بیشتر باشد، احتمال بالا رفتن اعتبار شما در نتایج جستجو بیشتر می شود. از اواخر دهه 1990 پیوندها به عنوان یک عامل رتبه بندی به گوگل این امکان را می دهند که به بازار موتور جستجو تسلط داشته باشند. یکی از بنیانگذاران گوگل به نام لری پیج، PageRank را اختراع کرد که گوگل از آن برای اندازه گیری کیفیت یک صفحه براساس بخشی از پیوندهای اشاره شده به آن استفاده می کند.

این ماتریس بخشی از الگوریتم رتبه دهی گوگل استفاده می شود و به یکی از معیارهای قوی تبدیل شد. زیرا یک راه بسیار خوب برای تشخیص کیفیت یک صفحه است. پس از آن گوگل قادر بود به نتایج جستجوی مفیدتر و مرتبط تری در میان تمام رقبای یک کلیدواژه پیدا کند. لینک ها می توانند مانند رأی برای یک صفحه عمل کنند. یک صفحه اگر استحقاق کافی نداشته باشد لینک دریافت نمی کند. به همین سادگی!

درست مانند زمانی که شما یک رستوران بد را به دوستتان معرفی نمی کنید. در آینده گوگل به دلیل دستکاری لینک ها و لینک های ضعیف این الگوریتم را در چند مرحله تغییر داد. در حال حاضر گوگل از لینک ها برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کنند اما الگوریتم دقیق آن ناشناخته است.

لینک سازی از چه راه های دیگری می تواند به کسب و کار شما کمک کند؟

لینک سازی علاوه بر هدایت ترافیک واقعی به صفحه شما، از راه های مختلف زیادی می تواند به کسب و کار شما بهبود ببخشد. می توان گفت لینک های می توانند از راه های دیگر نیز به صفحه شما جذب شوند. به عنوان مثال ارائه یک محصول جدید، یک محتوای آموزشی که در نوع خود بهترین باشد و … می تواند ترافیک زیادی به صفحه شما هدایت کند، در صورتی که شما هیچ کدام از این کارها را با هدف لینک گرفتن انجام نداده اید!

کارهای زیر می توانند به دریافت لینک منجر شوند:

استراتژی های لینک سازی

بهتر است بدانید لینک سازی یک پروسه تقریباً زمان بر است و شما حتی با استفاده از استراتژی های خاص هم نمی توانید بلافاصله به لینک های زیادی برسید. ابتدا باید به کیفیت و اعتبار صفحه ای که لینکتان را در آن قرار می دهید توجه کنید. چرا که فاکتور بسیار مهمی در سئو سازی به وسیله لینک ها محسوب می شود. در این مرحله می توان به اهمیت وبلاگ نویسی منظم و دائمی پی برد. زیرا می تواند تا 97 درصد باعث رشد سایت شما شود.

به جز وبلاگ نویسی، شما می توانید از همین امروز شروع کنید و از استراتژی هایی که در ادامه شرح می دهیم برای پیشرفت وب سایتتان استفاده کنید. این استراتژی های به خصوص برای بازاریابانی که مشغله کاری زیادی دارند و می خواهند کارایی وب سایت خود را حفظ کنند بسیار مفید است.

1- استراتژی وبلاگ نویسی یا پست مهمان

این استراتژی به این معناست که شما در یک وبلاگ دیگر تولید محتوا انجام می دهید. امروزه شرکت های بیشتری به وبلاگ نویسی روی می آورند. بنابراین وبلاگ نویسی میهمان می تواند تأثیر خیلی خوبی برای شما به ارمغان بیاورد. بر اساس آمار، مشاغلی که وبلاگ می نویسند به طور متوسط ​​97٪ پیوند ورودی بیشتر و 55٪ بازدید کننده سایت بیشتر ایجاد می کنند. وبلاگ نویسی مهمان نیز به همین دلیل در بین مشاغل وبلاگ نویسی محبوبیت پیدا کرده است.

همانند کاری که من در وب آنجلانجام دادم https://seorooz.net/guest-posting در سایت شخصی خودم درباره تاثیر محتوای تولید شده توسط کاربر (پست مهمان) در سئو صحبت کردم. برای ایجاد یک پست میهمان می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

2- استفاده از محتوای بصری

شک نکنید! این روش هنوز تأثیر گذار است و می تواند یک استراتژی خوب لینک سازی باشد. یکی از ویژگی های خوب استفاده از محتوای بصری یا همان اینفوگرافیک ها این است که حتی در زمان هایی که شما هیچ تلاشی برای جذب ترافیک نمی کنید، به صورت خودکار این کار را انجام می دهد. آمارها نشان می دهند محتوای بصری 37.5 درصد بک لینک بیشتر نسبت به پست های معمولی جذاب می کنند. بنابراین شما نباید از این استراتژی چشم پوشی کنید. در واقع از این نوع محتوا باید به عنوان مؤلفه اصلی هر پستی استفاده کنید.

در ادامه مراحل ساخت یک محتوای بصری با کیفیت را برایتان شرح می دم.

بهتر است بدانید این کار مربوط به طراح سایت نمی شود و شما باید شخصاً این کار را انجام دهید. اما نگران نباشید. ما به شما یاد میدم چطور می توانید به راحتی این کار را انجام بدید. شما می توانید مانند کاری که در وردپرس انجام می دهید اینفوگرافیک پست را برای خودتان نگه دارید و تنها گرفیک آن را در سایتتان منتشر کنید.

اما اگر به دنبال ترافیک بیشتر هستید باید امکان اشتراک گذاری اینفوگرافیک را هم برای کاربران تسهیل کنید. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید اشتراک گذاری پست ها در شبکه های اجتماعی که در قسمت بعدی شرح می دهیم نقش مهمی در پیدا کردن مشتریان واقعی بر عهده دارد.

برای شروع شما به تعدادی HTML embed code احتیاج دارید. با استفاده از این کد کاربران می توانند اینفوگرافیک شما را در سایتشان به اشتراک بگذارند. چگونه کد HTML embed code بسازید؟ قبل از این کار باید تصویر اینفوگرافیک خود را با وضوح کامل در پست بلاگ یا صفحه خود آپلود کنید. با باز کردن اینفوگرافیک در یک مرورگر دیگر مطمئن شوید به درستی این کار را انجام داده اید. در تصویر زیر می توانید نحوه ساختن این کد را توسط Siege Media’s online embed code generator مشاهده کنید.

برای نحوه پرکردن فیلدهای خالی دستور العمل زیر را دنبال کنید:

1- نام سایت را وارد کنید.

در قسمت Site Name باید نام دامنه خود را به صورت www.yourdomain.com وارد کنید. با این کار نام سایت شما در بالای پست نمایش داده می شود.

2- URL پست را وارد کنید.

این کد در واقع همان آدرسی است که محتوای بصری شما در آن قرار گرفته است. در واقع وقتی افراد پست شما را به اشتراک می گذارند با این کد لینک سازی را انجام داده اند. این کد را به صورت دقیق از مرورگر خود کپی کرده و در فیلد خالی پیست کنید.

3- URL تصویر را وارد کنید.

روی پستی که در صفحه خودتان ایجاد کرده اید راست کلیک کرده و روی “copy image URL.” کلیک کنید. آدرس را کپی کرده و در فیلد خالی تصویر بالا پیست کنید.

4- Alt تصویر را وارد کنید.

انجام این مرحله برای سئوسازی محتوای شما بسیار مهم است. کافی است یک نام برای محتوای بصری خود وارد کنید.

5- عرض تصویر را وارد کنید.

سایز تصویر شما در این مرحله قابل انتخاب است. به طور پیش فرض پیشنهاد می شود در این فیلد عدد 650px را وارد کنید.

6- ارتفاع تصویر را وارد کنید.

بهتر است این مرحله را بر عهده افزونه بگذارید تا به صورت خودکار بر اساس عرض انتخابی شما آن را تنظیم کند.

7- عرض کادر کد اینفوگرافیک را وارد کنید.

این عدد عرض نمایش کد اینفوگرافیک را معین می کند. این عرض بهتر است از عرض خود تصویر کمتر باشد. اگر عرض تصویرتان را 650px وارد کرده اید، بهتر است این عدد را 450px وارد کنید.

8- ارتفاع کادر کد اینفوگرافیک را وارد کنید.

این کار را هم افزونه به صورت خودکار و بر اساس اندازه عرض کادر انجام خواهد داد. حال در زیر تمام این فیلدها در قسمت preview می توانید یک نمای کلی از کادر اینفوگرافیک خود را مشاهده کنید.

اکنون زمان آن رسیده است که embed code که ایجاد کرده اید را کپی کرده و به پنل HTML در ویرایش گر صفحه خود بچسبانید و در زیر پست خود اضافه کنید تا اشتراک گذاری آن را تسهیل کنید. بهتر است جمله ای مانند «لطفاً به اشتراک بگذارید هم به آن اضافه کنید.»

3- لینک سازی در شبکه های اجتماعی

بسیاری از بازاریابان فکر می کنند لینک سازی در شبکه های اجتماعی بیهوده است. زیرا در سئوی سایتشان به طور مستقیم تأثیر نمی گذارد. این مسأله به یک درک نادرست بزرگ است. این شبکه ها بازاریابان زیادی را به موفقیت مطلوب رسانده اند و یک «باید» محسوب می شوند. بنابراین اگر از این مؤلفه استفاده نمی کنید در واقع به کسب و کار خود آسیب می رسانید. شما باید هر جایی که مخاطبین و طرفداران شما حضور دارند در کنارشان باشید. شبکه های اجتماعی به راحتی امکان تعامل با طرفداران را برای شما فراهم می کنند.

شما می توانید برند و URL خودتان را در معرض دید مخاطبان هدف قرار دهید. با این کار می توانید شانس بیشتری برای به اشتراک گذاشتن برندتان پیدا کنید و هم چنین یک دید کلی نسبت به عملکردتان و بازخورد خوبی از مخاطبین دریافت کنید. حال بیایید نگاهی به تمام مکان هایی که شما می توانید لینک های خود را به اشتراک بگذارید بیندازیم.

لینک سازی در Face book

همان طور که می دانید فیس بوک محبوب ترین شبکه اجتماعی است. پس اهمیت آن را نادیده نگیرید. مکان هایی که می توانید در فیس بوک لینک های سایتتان را قرار دهید عبارتند از:

1- تب About در پروفایل شخصیتان

اگر می خواهید کسانی که پروفایل شما را مشاهده می کنند سری هم به وب سایتتان بزنند می توانید لینک وب سایتتان را به فیلد وب سایت در تب About اضافه کنید. توجه داشته باشید که این فیلد برای عموم قابل مشاهده باشه. این لینک در ستون پایین سمت راست پروفایل شما دیده می شود. حتی کسانی که در فیس بوک حساب کاربری ندارند نیز می توانند این لینک را مشاهده کنند. علاوه بر این شما می توانید یک پیج کاری در فیس بوک ایجاد کنید و آن را به پروفایل شخصی تان لینک کنید. با این کار بازدیدکنندگان پروفایل شخصیتان از 2 راه می توانند با کسب و کار شما آشنا شوند.

2- تمامی پست ها در پروفایل شخصی و کاریتان

شما می توانید به تمام پست هایتان لینک وب سایت را اضافه کرده و ترافیک بیشتری به وب سایتتان هدایت کنید. اما در مورد پست هایی که به مقاله ای لینک نشده اند چکار باید بکنید؟ هر زمان که شما یک پست در فیس بوک ایجاد می کنید، فیس بوک هر مرجع را به یک domain.com لینک می کند. بنابراین شما می توانید URL وب سایتتان را به این روش اضافه کنید. به عنوان مثال، می توانید این لینک را در یک پیام تشکر به کسی که لینک شما را به اشتراک گذاشته نمایش دهید.

3- تب About در پیج شخصیتان

این تب قابلیت های زیادی برای لینک سازی به وب سایتتان دارد. در تصاویر زیر می توانید مکان های مناسب برای قرار دادن این لینک ها را مشاهده کنید:

علاوه بر این می توانید دامنه خود (domain.com) را در توضیحات پیج خود بیاورید.

4- Buttons های صفحه

این Buttons ها مانند تب About عمل کرده و دنبال کنندگان شما را به سایتتان دعوت می کند و زیر کادر عکس شما قرار دارند. اگر روی آن کلیک کنید منوی کرکره ای را مانند تصویر زیر مشاهده می کنید:

می توانید از طریق edit button لینک سایت را وارد کنید.

5- پروفایل و عکس روی جلد

وقتی کاربران روی عکس پروفایل شما کلیک می کنند می توانند فیلد سفید سمت راست عکس را مشاهده کنند. این مکان می تواند محل خوبی برای لینک وب سایتتان باشد. به تصویر زیر دقت کنید:

6- توضیحات گروه

اگر شما یک گروه در فیس بوک دارید که مربوط به سایت است، قسمت description آن را برای قرار دادن لینکتان از دست ندهید!

لینک سازی در توییتر

هرچند توییتر دیگر قدرت گذشته را ندارد، اما آن قدرها هم از اوج خود فاصله نگرفته است. می توانید نگاهی به مکان های مناسب در این شبکه اجتماعی برای لینک های خود بندازید:

1- فیلد وب سایت

باید در هنگام ایجاد حساب کاربری در توییتر وب سایت خود را نیز وارد کنید. این آدرس به صورت یک لینک بالای پروفایل شما قابل مشاهده است.

2- بیوی توییتر

علاوه بر قسمت وب سایت، می توانید آن را در بیوی پروفایلتان نیز وارد کنید. دقت کنید که شما فقط مجاز به وارد کردن یک عبارت با 16 کاراکتر هستید.

این کار می تواند  فایده داشته باشد. اول این که می توانید نام 2 سایت را وارد کنید. دوم این که سایتی که در بیو وارد می کنید می تواند در نتایج جستجو نمایش داده شود.

3- عکس ها و ویدئوها

وقتی شما یک عکس یا ویدئو در توییتر ایجاد می کنید یک باکس خالی ایجاد می شود که می توانید لینک وب سایتتان را در آن وارد کنید. وقتی کاربران روی عکس ها و فیلم های شما کلیک می کنند می توانند این لینک را ببینند و به وب سایت شما سر بزنند. این روش می تواند برای کسانی که عکس و ویدئوهای طنز می سازند بسیار روش خوبی باشد.

لینک سازی در LinkedIn

همان طور که می دانید لینکدین یکی از ابزارهای قدرتمند برای ارتباط برقرار کردن با افراد حرفه ای است. مکان های مناسب برای لینک های شما عبارتند از:

1- تب اطلاعات تماس پروفایل

این تب قابلیت نمایش 3 لینک را دارا می باشد. این لینک ها حتی برای کسانی که حساب کاربری ندارند هم در بالای پروفایل شما قابل مشاهده است. سعی کنید که از تمام این 3 لینک استفاده کنید و متن چسبیده به آن را با عبارت های متفاوتی (بجز پیش فرض ها) شخصی سازی کنید.

2- پست ها و پروژه های پروفایل

اطلاعات تماس فقط برای کاربران لینکدین قابل مشاهده است. اگر می خواهید لینکتان برای عموم قابل مشاهده باشد می توانید لینک وب سایتتان را به قسمت projects و publications هم اضافه کنید. وب سایت شما می تواند یکی از پروژه های شما محسوب شود:

بهترین پست های بلاگ شما می توانند نشریات شما محسوب شوند. این قسمت ها بدون توجه به این که کاربران روی آن ها کلیک می کنند یا خیر، پروفایل لینکدین شما را به وب سایتتان لینک می کنند.

لینک سازی در YouTube

اگر شما قسمتی از کسب و کارتان را می توانید در قالب ویدئو در آورید، این استراتژی می تواند برای شما مناسب باشد. حال ببینیم در چه مکان هایی در YouTube می توانید لینک های خود را قرار دهید.

1- قسمت About Page

با قرار دادن یک لینک در این قسمت، لینک زیر عکس اصلی کانال شما قرار می گیرد و چون به دکمه subscribe بسیار نزدیک است، می تواند به میزان زیادی مورد توجه قرار گیرد.

2- توضیحات ویدئوها

هر ویدئو دارای توضیحات است که ابتدا به رنگ خاکستری است اما وقتی موس روی آن قرار می گیرد بولد می شود.

لینک سازی در Pinterest

مکان های مناسب برای لینک های شما عبارتند از:

1- لینک پروفایل

در Pinterest شما تنها می توانید یک لینک وارد کنید و شما این لینک را دارید! پس از وارد کردن لینک Pinterest از شما می خواهد لینک را تأیید کنید. سپس مکان های بعدی برای لینک های بعدی را به شما می دهد.

2- Rich Pins

پروسه پست کردن یک عکس در Pinterest مانند پست کردن یک مقاله در فیس بوک است. به این معنی که می توانید در انتهای پین خود پیوندی را به طور پیوسته به محتوای خود پیوست کنید.

لینک سازی در Instagram

اینستاگرام گزینه های زیادی برای لینک سازی به شما نمی دهد. اما همین گزینه های اندک دقیقاً همان هایی هستند که درآمد بسیار خوبی برای بازاریابان اینترنتی فراهم کرده است. این مکان ها عبارتند از:

1- لینک پروفایل

شما می توانید یک لینک به پروفایل خود اضافه کنید. شما می توانید به این لینک چندین آیکون و ایموجی برای جلب توجه کاربران اضافه کنید. همانند صفحه آموزش سئو در سئوروز .اگر این کار رو درست انجام بدید گوگل صفحه شما رو مفید میدونه و حتی باعث دیده شدن در نتایج سرچ گوگل بشه: مثلا اگر کلمه سئو رو سرچ کنید صفحه اینستاگرام وب آنجلدر حال حاضر در صفحه 8 قرار گرفته.

2- استوری ها

هنگامی که استوری می سازید، اینستاگرام به شما این امکان را می دهد تا یک لینک به آن اضافه کنید. توجه کنید که پس از 24 ساعت استوری و لینک شما پاک خواهد شد. اما می توانید این استوری را هایلایت کنید تا برای همیشه در قسمت بالای پروفایل شما بماند.

لینک سازی WhatsApp

1- Status در WhatsApp

آیا می دانستید که می توانید به استوری های WhatsApp نیز لینک اضافه کنید؟ برای این کار کافی است به قسمت settings رفته و روی عکس پروفایلتان کلیک کنید و لینک را وارد کنید.

4- استفاده از لینک های منبع سایت های معتبر

استفاده از لینک مرجع مانند فراهم کردن و گردآوری راهنما برای مخاطبینتان است و یکی از بهترین راه ها برای ایجاد لینک های ارزشمند است. بسیاری از سایت های معتبر از این تکنیک استفاده می کنند. با استفاده از لیستی از این سایت ها در وبلاگتان می توانید این امکان را برای کاربران ایجاد کنید که به چیزی که می خواهند راحت تر دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این با قرار دادن لیست بزرگی از مقالات مرجع، می توانید بک لینک های زیادی دریافت کنید.

به عنوان مثال می توانید لیست وبلاگ های کپی رایت برای افزایش درآمد، وبلاگ های کپی رایت برای ترافیک رایگان و خیلی از وبلاگ های جذاب دیگر را انتخاب کنید. پس از این که لینک سازی را انجام دادید، یک ایمیل رسمی به همراه لینکی که در صفحه خودتان از آن وبلاگ ایجاد کرده اید به مالک وبلاگ ارسال کنید و از وی بخواهید اگر تمایل دارد این لینک را در صفحات اجتماعی، وبلاگ یا توییتر خود به اشتراک بگذارد. دقت کنید که لینک را به درستی و به صورتی که بهتر دیده می شود در متن ایمیل قرار دهید.

حتی می توانید لینک را در انتها و در یک مکان مجزا مجدداً قرار دهید. نکته مهم: این روش از روش های دیگر مانند لینک شکسته یا ایمیل درخواست لینک بهتر است. زیرا شما ابتدا با لینک کردن آن ها اعتمادتان را به وب سایت مقابل اعلام می کنید. در نتیجه آن ها برای قدردانی از شما و هم چنین پاسخگویی به سخاوت شما، تمایل بیشتری به لینک کردن وب سایت شما پیدا می کنند.

5- استراتژی لینک شکسته

اگر شما وقت کافی برای نوشتن وبلاگ یا پست میهمان ندارید، این روش یک روش بسیار سریع و راحت است. این استراتژی خود از چندین استراتژی دیگر تشکیل می شود.

لینک شکسته چیست؟

لینک شکسته عبارت است از یک لینک در یک وب سایت که دیگر با کلیک بر روی آن به محتوای پیش بینی شده هدایت نمی شوید و به صفحه ای به شکل زیر هدایت می شوید:

هر روزه میلیون ها لینک شکسته به دلایل زیادی ممکن است به وجود آید. مثلاً وب سایت میزبان آدرس لینک را اشتباهی وارد کرده، لینک ها منقضی شده اند، سایت دچار جابجایی شده و یا آن صفحه در وب سایت میهمان دیگر وجود ندارد و حذف شده است. بنابراین این روش هرگز منقضی نخواهد شد. مهم این است که این لینک های خراب می تواند برای کاربران ناخوشایند باشند یا حتی تعداد زیاد اثر بدی بر سئوی سایت شما داشته باشد. اینجاست که استراتژی لینک شکسته وارد کار می شود.

بنابراین وقتی شما از وجود یک لینک شکسته به مدیر سایت اطلاع می دهید و یک لینک جایگزین به وی پیشنهاد می دهید، در واقع برای او ارزش آفرینی می کنید. با این کار به پیشرفت و ارتقای کیفیت سایت وی کمک می کنید. اما باز هم باید به این نکته توجه کنید که لینک های شکسته را در یک وب سایت با اعتبار و با ترافیک بالا پیدا کنید. اما باید بدانید که مدیران سایت ها تعداد زیادی از این پیام ها دریافت می کنند. بنابراین باید با دقت عمل کنید. در ادامه ما به شما می آموزیم چگونه سایت های مرتبط پیدا کنید و به آسانی این کار را انجام دهید.

خوشبختانه پروسه پیدا کردن لینک های شکسته پروسه دشواری نیست. روش های زیادی برای پیدا کردن این لینک ها وجود دارند. اولین کاری که باید انجام دهید این است که بک لینک ها را در وب سایت های رقبایتان چک کنید. به عنوان مثال باهم نگاهی به سایت HubSpot.com می اندازیم. این سایت یک منبع عالی برای اطلاعات بازاریابی است.

برای چک کردن لینک های شکسته در یک وب سایت شما به یک سری ابزارها نیاز دارید. در ادامه ما بهترین ابزارهای رایگان مناسب برای استفاده شما را شرح می دهم.

1- Check My Links Chrome extension

ابزار Check My Links Chrome extension (لینک دانلود) به سرعت می تواند لینک های شکسته یک سایت صفحه را برای شما پیدا کند. پس از نصب این افزونه از طریق لینک بالا، آیکن آن را می توانید در کنار فیلد آدرس گوگل مشاهده کنید. با کلیک روی آن اسکن صفحه باز شده شروع می شود. سپس تمام لینک های شکسته را به رنگ قرمز هایلایت می کند. هم چنین مانند شکل زیر علامت ارور (مثلاً 404) در کنار لینک نمایش داده می شود.

برای مشاهده تمام لینک های خراب باید اسکرول کنید و به پایین صفحه بروید.

2- Domain hunter plus

عملکرد این افزونه نیز مشابه افزونه قبلی می باشد. یعنی باید روی آیکون آن کلیک کنید تا افزونه لینک های صفحه را اسکن کند. تفاوت این افزونه با قبلی این است که علاوه بر هایلایت کردن لینک های خراب، تعداد لینک هایی که به آن دامنه پیوند شده اند را هم نشان می دهد. هم چنین بررسی میکند آیا دامنه لینک خراب شده برای ثبت نام در دسترس است یا خیر.

اگر دامنه ای برای ثبت نام موجود باشد می توانید آن را ثبت کنید و سپس صفحات را به هر شکلی که می خواهید با پیوند به آنها منتقل کنید. بعد از آن می توانید به کسانی که به آن دامنه پیوند ایجاد کرده اند (می توانند هزاران یا میلیون ها سایت باشد) ایمیل بفرستید و از آن ها بخواهید در مقابل به شما لینک بدهند.

هشدار: این افزونه گاهی اشتباه عمل می کند و لینک های درست را خراب معرفی می کند. بنابراین با کلیک روی آن ها از خراب بودن لینک اطمینان حاصل کنید.

3- Canned responses Gmail feature

قابلیت بسیار مهم این افزونه این است که مسئولیت دشوار ایمیل زدن به مدیران سایت ها را برای شما انجام می دهد و کمک بسیار بزرگی به شما می کند. این افزونه جیمیل تمپلیت های آماده برای شما ارائه می کند. برای استفاده از این افزونه باید آن را در تنظیمات جیمیل خود فعال کنید. به این منظور روی روی آیکون کوچک بالای سمت راست صندوق دریافت کلیک کنید و setting را انتخاب کنید.

با این کار چندین ویژگی بسیار کاربردی گوگل را برای خودتان فعال کرده اید.

روی Labs در منوی option کلیک کنید. در لیست پیشنهادی Lab می توانید Canned Responses Labs را مشاهده کنید. روی enable کلیک کنید تا فعال شود.

فراموش نکنید گزینه save در پایین صفحه را بزنید. با این کار، دفعه بعدی که یک صفحه ایمیل خالی را باز می کنید می توانید مانند شکل زیر Canned Responses را مشاهده کنید. سپس New Canned Response را انتخاب کنید، از شما درخواست می کند که یک نام وارد کنید.

با این کار تمپلیت را ذخیره می کنید. بنابراین هنگامی که یک ایمیل خالی جدید باز می کنید، می توانید روی همان پیکان در پایین سمت راست کلیک کرده و گزینه Canned Responses را انتخاب کنید. نام تمپلیتی که قبلاً ذخیره کرده اید را می توانید مشاهده کنید. وقتی روی آن کلیک کنید می توانید پیامی که قبلاً نوشته اید را با نام تمپلیت در فیلد موضوع جایگذاری کنید:

4- Xenu’s Link Sleuth

اگر شما می خواهید لینک سازی بامقیاس انجام دهید باید از این افزونه استفاده کنید. این افزونه رایگان است و به شما امکان می دهد تا بالغ بر صدها لینک خراب را به صورت یک جا پیدا کنید. اما ابتدا باید بدانید چگونه باید از عملکردهای اساسی این افزونه استفاده کنید. بنابراین بهتر است با ویژگی های اصلی آن آشنا شوید. شما بیش از هر چیزی با منوی File سروکار خواهید داشت.

شما هم می توانید از URL تکی و یا از لیستی از آن ها استفاده کنید. مکان و زمان کافی برای استفاده از هر دو نوع در این افزونه وجود دارد. اگر می خواهید از لیست URLها استفاده کنید باید یک فایل متنی از URLها که هر کدام در یک خط قرار دارند آپلود کنید.

نتیجه هایی که در این قسمت حاصل می شود به میزان زیادی بستگی به تنظیماتی که انجام می دهید دارد. هنگامی که به Options>Preferences می روید با پنجره زیر مواجه می شوید:

زیر Report گزینه هایی وجود دارد که برای تنظیمات می توانید از آن ها استفاده کنید. اما 4 کار را حتماً باید انجام دهید.

1) تنظیمات maximum level

اگر فقط می خواهید لینک های صفحه اصلی را اسکن کنید عدد 1 و اگر می خواهید تمامی صفحاتی که به صفحه اصلی پیوند دارند را اسکن کنید عدد 2 را در فیلد مربوطه وارد کنید. هرچه عددی که وارد می کنید بزرگ تر باشد تعداد صفحات بیشتر و URLهای بیشتری اسکن خواهند شد. اگر شما به دنبال لینک های صفحه خاصی هستید (مثلاً صفحه اعتبار یا ارتباط زیادی با موضوع شما دارد) باید عدد کوچکی وارد کنید. همچنین اگر به دنبال تمام انواع شانس های موجود هستید باید عدد بزرگی وارد کنید (بزرگ ترین عدد ممکن 999 است).

2) تنظیمات parallel threads

هر چه این زبانه را بالاتر ببرید این نرم افزار منابع رایانه ای بیشتری اشغال می کند و در مقابل جستجو را سریع تر اجرا می کند. پیشنهاد می کنیم حداقل زبانه را روی 20 تنظیم کنید. پس از اجرای این report در قسمت status می توانید لیست نتایج را مشاهده کنید. نتایج قرمز رنگ لینک های خطادار را نشان می دهند. برای هر کد خطا statusها متفاوت هستند.

با استفاده از گزینه export زیر منوی File می توانید یک صفحه گسترده از نتایج را ایجاد کنید. این کار برای زمانی که شما هزاران نتیجه را می خواهید مشاهده و دسته بندی کنید بسیار مفید است. اکنون زمان آن رسیده که لینک سازی را آغاز کنید. اما ابتدا باید بیاموزید چگونه می توانید این لینک ها را بیابید.

پیدا کردن لینک های خراب یا شکسته

به روش های مختلفی می توانید لینک های خراب را پیدا کنید. ما در ادامه سه روش که بهترین ها هستند را به شما معرفی می کنیم.

روش اول: دامنه مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر در حیطه کاری شما چند سایت معتبر وجود دارد که به دریافت پیوند از آنها تمایل زیادی دارید. اما شاید نتوانید سایت مناسب خود را پیدا کنید. استراتژی لینک شکسته یک فرصت مناسب برای شماست. برای این کار به دستورالعمل زیر توجه کنید:

Xenu را باز کنید. در منوی file گزینه «Check URL…» را انتخاب کنید. آدرس سایت مورد نظر خود را مانند تصویر زیر وارد کنید. تیک “check external links” را فعال کنید تا Xenu لینک های داخلی و خارجی را چک کند. روی “More options…” در پایین سمت چپ کلیک کنید تا پنل option برای شما فعال شود. “maximum depth.” را روی حداکثر یعنی 999 بگذارید تا بیشترین تعداد صفحه را جستجو کند. Ok را انتخاب کنید تا اسکن را شروع کند.

پس از چند دقیقه می توانید گزارش را مشاهده کنید. پیشنهاد می کنیم نتایج را بر اساس “level.” مرتب کنید. هرچه level کوچکتر باشد، به زمان خراب شدن لینک نزدیک تر هستید. طبیعتاً مدیر سایت می خواهد لینک های جدیدتر خود را به روز کند.

پس از پیدا کردن لینک مناسب بررسی کنید که حتماً خراب باشد. روی URL لینک خراب راست کلیک کرده و“URL Properties.” را انتخاب کنید. پنجره کوچکی باز می شود که صفحه حاوی لینک شکسته را نشان می دهد.

روش دوم: سایت مرتبط با حیطه کاری خودتان را بیابید. با این روش می توانید لینک های خرابی که صرفاً مرتبط با حیطه کاری شما هستند را پیدا کنید. از ترکیب کلید واژه ها که در ادامه آمده است استفاده کنید تا صفحات مورد نظر را بیابید:

کلید واژه + “اسم منابع”

کلید واژه + عنوان : اسم منابع

کلید واژه + عنوان:وبلاگ نویسی

کلید واژه + “وبلاگ نویسی”

نام سایت:.کلید واژه اصلی + “لینک ها”

کلید واژه + “لینک های مرتبط”

از میان نتایج بر اساس معیارهایی که گفته شد لینک های خراب هر صفحه را با استفاده از افزونه دلخواه که در بالا توضیح دادیم چک کنید. تا این جا لینک هدف خود را پیدا کرده اید. اکنون می توانید با مدیر سایت تماس برقرار کنید و هم می توانید URL و لینک مربوطه را به spreadsheet خود اضافه کنید.

روش سوم: با کلید واژه ها جستجو کنید.

به عنوان مثال شما یک پست در مورد بهترین ابزارهای پادکست ایجاد کرده اید. اکنون می خواهید با استفاده از لینک های شکسته برای این پست لینک سازی انجام بدهید. اکنون هر یک از این URL ها را یکی یکی به یک ابزار پایگاه داده پیوند مانند Ahrefs وصل کنید:

از منوی کرکره ای “inbound links” روی “links” کلیک کنید. با این کار لیست بلند بالایی از صفحاتی که به مقالات مرتبط با کلید واژه انتخابی شما مرتبط هستند ظاهر می شود. حال می توانید صفحات دلخواه را برای پیدا کردن لینک های خراب اسکن کنید. اکنون می توانید لینک های خراب را گزارش کنید و پیشنهاد تبادل لینک را مطرح کنید.

6- بررسی بک لینک های رقبا

آمار ها نشان می دهند لینک ها باعث افزایش 46.2 درصدی سئوی یک سایت می شوند. مقایسه این عامل با سایر عوامل را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:

چرا بررسی کردن بک لینک های رقبایتان می تواند اهمیت داشته باشد؟ واضح است که رقبایتان کسانی هستند که در صف نمایش نتایج گوگل در جلوی شما قرار دارند. این نشان می دهند آن ها در مسیر درستی هستند. بنابراین برای بالا رفتن در این صف باید از آن ها پیروی کنید. علاوه بر این سایت های با سئوی قوی حتماً از منابع قوی و لینک های واقعی استفاده می کنند. به یاد داشته باشید که لینک واقعی را نمی توانید به تنهایی بسازید، بلکه باید آن را به دست بیاورید. بنابراین به جای این که احساس ناامیدی در مقابل رقبایتان داشته باشید. از آن ها بیاموزید.

به این دید به این قضیه نگاه کنید که شما اجازه می دهید کار سخت را آن ها انجام بدهند و شما از آن ها می آموزید! قدرتمندترین استراتژی این است که جاسوسی کنید و ببینید رقبایتان لینک هایشان را از کجا می آورند! به فرایند جاسوسی کردن از رقبا، برای اینکه ببینید چه کلمات کلیدی ای برای آنها رتبه بندی می شوند، بهترین لینک های آنها از کجاست و در حال حاضر چه کاری انجام می دهند که به موفقیت آنها کمک می کند، “تجزیه و تحلیل رقابتی” نامیده می شود.

برای این که بدانید چگونه باید این کار را انجام دهید مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: پیدا کردن رقبای اصلی

برای این کار می توانید از یک افزونه ساده استفاده کنید. به SEMrush.com بروید و کلید واژه مورد نظرتان را جستجو کنید.

به این ترتیب صفحاتی که در حال حاضر برای این کلید واژه رتبه بیشتری از شما دارند نمایش داده می شوند.

مرحله دوم: بک لینک ها را تحلیل کنید.

به آدرس OpenSiteExplorer.com بروید. یکی از URLهایی که در مرحله قبل پیدا کردید را جستجو کنید.

تعداد لینک ها و صفحات وب مرتبط با آن را مشاهده می کنید.

در تصویر بالا می توانید مشاهده کنید یکی از صفحات رقیب فقط 2 لینک دارد، در حالی که اعتبار زیادی دارد. بنابراین یک دیدگاه خوب برای این که از چه استراتژی لینک سازی باید استفاده کنید به شما می دهد. اگر می خواهید domain authority و page authority رقیب را مشاهده کنید، کافی است داخل فیلد جستجو نام دامنه (مثل example.com) را وارد کنید. به یاد داشته باشید با دانستن سایت هایی که رقبایتان از آن ها بک لینک گرفته اند نیمی از راه موفقیت را طی کرده اید.

حال می توانید از این سایت ها برای افزایش سئوی خود استفاده کنید. مثلاً می توانید پست میهمان در آن ها ایجاد کنید. دقت داشته باشید که گر این سایت ها، سایت های بسیار معتبر و مرجع باشند احتمالاً رقیب شما برای گرفتن این لینک ها هزینه پرداخت کرده است.

7- نظارت بر بک لینک هایی که ساخته اید

یک اشتباه که معمولاً بیشتر افراد انجام می دهند این است که برای گرفتن بک لینک زمان و هزینه صرف می کنند اما وضعیت آن ها را پیگیری نمی کنند. اگر این کار را انجام ندهید چگونه می توانید تشخیص دهید که باید به لینک سازی ادامه دهید یا خیر!؟

این تصویر یک نمای کلی از پنل تحلیل را نشان میدهد. وقتی پس از یک یا دو ماه لینک های خود را چک می کنید ممکن است متوجه شوید بعضی از آن ها دیگر وجود ندارند! اگر شما بر لینک هایی که در سایت های مختلف ساخته اید کنترل نداشته باشید ممکن است نمی توانید تشخیص دهید که بعضی از آن ها خذف شده اند.

آن ها به راحتی می توانند لینک شما را از سایتشان بدون این که به شما اطلاع دهند حذف کنند! یکی از ابزارهایی که می توانید برای این کار استفاده کنید Monitorbacklinks.com است. اما باید برای آن هزینه ای پرداخت کنید.

برای اطلاع از تعداد بک لینک هایی که در حال حاضر دارید به آدرس majestic.com بروید. در صفحه اصلی URL سایت خود را جستجو کنید.

اکنون می توانید لینک هایتان را تحلیل کنید.

با مشاهده وضعیت بک لینک های حذف شده می توانید تصمیم بگیرید که از کدام سایت ها دیگر نباید بک لینک بگیرید. زیرا با وجود پذیرفتن درخواست شما و قرار دادن لینک شما در سایت خود، مدیر سایت یا نویسنده آن را حذف کرده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب آنجل
جستجو کردن