جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

افزایش ترافیک سایت (کاملا ارگانیک)

آنچه در این مقاله خواهید خواند

آیا ترافیک ارگانیک وب سایت و ورودی های سایت شما در حال کاهش یافتن است؟ علت افت سایت و راه حل مشکل سایت شما اینجاست. چه کارها و مراحلی را برای افزایش ترافیک سایت (آن هم کاملا ارگانیک) باید انجام داد؟ زمانی که یک وب سایت برای موتورهای جستجو بهینه سازی می گردد، در ایده آل ترین حالت ترافیک ارگانیک سایت افزایش چشم گیری دارد که این روند افزایشی دائمی بوده و روز به روز ترافیک ارگانیک وب سایت افزایش می یابد.

ترافیک ارگانیک وب سایت چیست؟

ترافیک ارگانیک وب سایت به معنای ترافیکی است که از موتورهای جستجو و دیگر منابع طبیعی و غیرتبلیغاتی به وب سایت شما می‌رسد. این نوع ترافیک معمولاً ناشی از جستجوهای کاربران برای محتوا و اطلاعات مرتبط با نیازهایشان است. وقتی وب سایت شما در نتایج جستجوی ارگانیک موتورهای جستجو نمایش داده می‌شود و کاربران بر روی لینک شما کلیک می‌کنند، به عنوان یک نتیجه طبیعی از جستجو، ترافیک ارگانیک برای شما ایجاد می‌شود.

برای جلب ترافیک ارگانیک، بهینه‌ سازی موتورهای جستجو (SEO) بر روی وب سایت شما اهمیت دارد. این شامل استفاده از کلمات کلیدی مناسب، ساختار صحیح صفحات، محتوای ارزشمند و مرتبط، لینک سازی داخلی و خارجی و سرعت بارگذاری مناسب وب سایت است. با بهبود عوامل مختلف SEO، احتمال دیده شدن وب سایت شما در نتایج جستجو بالاتر می‌رود و بنابراین ترافیک ارگانیک نیز افزایش می‌یابد.

ترافیک ارگانیک نسبت به ترافیک پرداختی (مانند تبلیغات در موتورهای جستجو) مزایایی دارد. زیرا کاربران به طور طبیعی و در نتیجه ارادی وارد وب سایت شما می‌شوند، به دنبال محتوا و اطلاعات مفید هستند و احتمال تبدیل شدن به مشتریان واقعی بیشتر است. همچنین، ترافیک ارگانیک برای طولانی مدت پایدار است و شما نیاز به هزینه‌های مستمر برای تبلیغات پرداختی را ندارید.

افزایش ترافیک سایت
نحوه افزایش ترافیک سایت

نحوه افزایش ترافیک سایت

در عصر دیجیتالی که در آن زندگی می کنیم، ترافیک وب سایت برای موفقیت هر کسب و کار آنلاینی بسیار حیاتی است. ترافیک بالا به معنی مشتریان بیشتر است و این یکی از عوامل کلیدی در افزایش فروش و سودآوری است. پس از ایجاد و راه اندازی یک وب سایت، مرحله بعدی افزایش ترافیک آن است.

استراتژی های سئو برای افزایش ترافیک سایت

سئو (SEO) روشی است که به وب سایت ها کمک می کند تا در نتایج جستجوی گوگل بالاتر بیایند. این یکی از بهترین روش های افزایش ترافیک سایت است. سئو شامل تکنیک های مختلفی مانند بهینه سازی کلمات کلیدی، ایجاد پیوندهای بیرونی و بهینه سازی محتوا است.

ایجاد محتوای با کیفیت برای افزایش ترافیک سایت

محتوا پادشاه است و همیشه خواهد بود. محتوای با کیفیت می تواند ترافیک سایت شما را بطور چشمگیری افزایش دهد. برای ایجاد محتوای با کیفیت، باید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و اطلاعاتی را ارائه دهید که به آنها ارزش افزوده دهد.

استفاده از شبکه های اجتماعی برای افزایش ترافیک سایت

شبکه های اجتماعی می توانند یک ابزار بسیار قدرتمند برای افزایش ترافیک سایت شما باشند. شما می توانید از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام برای اشتراک گذاری محتوای خود و جذب کاربران جدید استفاده کنید.

به کارگیری تبلیغات برای افزایش ترافیک سایت

تبلیغات یک روش دیگر برای افزایش ترافیک سایت است. این شامل تبلیغات کلیکی، تبلیغات دیسپلی و تبلیغات در شبکه های اجتماعی می شود. با استفاده از این استراتژی، شما می توانید به صورت مستقیم ترافیک را به سایت خود هدایت کنید.

افزایش بازدید موجب می شود که رتبه بندی سایت روز به روز بهتر شده و وب سایت به رتبه های بالاتر صفحه نتایج جستجوها راه یابد ( در واقع صفحه اول گوگل بیاید ) وهمواره تعداد کسانی که بر روی لینک وب سایت در صفحه جستجوها کلیک می نمایند افزایش یابد.

در برخی مواقع ممکن است شما یک وب سایت را برای موتورهای جستجو بهینه کنید و ترافیک ارگانیک شما برای یک دوره زمانی افزایش یابد و پس از آن رشد ترافیک ارگانیک شما کاملا متوقف گردد و شما هیچ افزایشی در ترافیک ارگانیک وب سایت خود مشاهده ننمایید. البته این شرایط موقت است و کاملا طبیعی می باشد و در اکثر کمپین های سئو چنین مشکلاتی رخ می دهد و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.

در برخی مواقع ممکن است مشکل شدید تری برای وب سایت شما به وجود بیاید و ترافیک ارگانیک وب سایت شما شروع به کاهش یافتن نماید. درچنین شرایطی چکار باید کرد؟ در برخی مواقع ممکن است ترافیک ارگانیک یک وب سایت برای مدت کوتاهی کاهش یابد و سپس دوباره به حالت قبل برگردد، این مساله چندان نگران کننده نیست اما اگر این روند کاهش ترافیک بیش از 3-4 هفته به طول بیانجامد و هر روز نسبت به قبل بیشتر شود، حتما باید چاره ای اندیشیده شود تا مشکل حل گردد.

در صورتی که افت ترافیک وب سایت جدی باشد دلایل متعددی ممکن است موجب شده باشد که چنین مساله ای رخ دهد.

دلایل احتمالی کاهش ترافیک ارگانیک وب سیات


دریافت پنالتی از جانب گوگل

زمانی که ترافیک یک وب سایت افت شدیدی می یابد ابتدا باید بررسی شود که وب سایت از جانب گوگل پنالتی دریافت نکرده باشد و یا به عبارت دیگر گوگل وب سایت را جریمه ننموده باشد.

البته احتمال آنکه یک وب سایت از جانب گوگل پنالتی دریافت نماید بسیار نادر است اما در هر صورت در شرایطی که ترافیک وب سایت افت می کند، جریمه شدن از جانب گوگل یک احتمال ممکن می باشد. البته به خاطر داشته باشید که وب سایتی که از جانب گوگل پنالتی دریافت نماید ترافیک خود را با سرعت زیاد و در مدت کوتاهی از دست می دهد و کاهش ترافیک آن جزیی نیست.

زمانی که یک وب سایت از جانب گوگل یک پنالتی دریافت می نماید، صاحبان وب سایت می توانند از طریق کنسول جستجوی گوگل مطلع شوند زیرا گوگل یک اخطاریه از طریق کنسول جستجو در قسمت Manual Actions برای صاحبان سایت ارسال می نماید. اگر هیچ یک از دو علامت نام برده در وب سایت شما مشاهده نگردد پس شما از جانب گوگل جریمه نشده اید و احتمالا مشکل جای دیگری است.

اما اگر مشکل وب سایت شما دریافت پنالتی از جانب گوگل باشد شما باید سریعا دلیل این پنالتی را بیابید و آن را حل نمایید مثلا اگر مشکل لینک های برگشتی نا مناسب است باید آنها را حذف نمایید و یا اگر مشکل محتوای تکراری در وب سایت است باید آن محتواها را با محتواهای دیگری جایگزین کنید و سپس از گوگل بخواهید که مجددا وب سایت شما را کراول و ایندکس نماید و یا صبر کنید که گوگل به صورت اتوماتیک این کار را برای شما انجام دهد.

مشخص نمودن نقاطی از سایت که افت ترافیک در آنها رخ داده است

اگر مشکل افت ترافیک وب سایت شما مربوط به دریافت پنالتی از جانب گوگل نبود حال باید به دنبال آن باشید که دلیل اصلی افت ترافیک وب سایت خود را درون آن جستجو نمایید. معمولا افت ترافیک در یک وب سایت در تمامی بخش های وب سایت به صورت یکسان رخ نمی دهد بلکه معمولا تمرکز افت ترافیک در بخش های مشخصی از وب سایت می باشد.

شما باید ابتدا بررسی کنید که افت ترافیک رخ داده مربوط به کدام بخش های وب سایت شما است. ممکن است افت ترافیک مربوط به صفحات مشخص یا کلیدواژه های مشخصی از وب سایت باشد. اگر افت ترافیک مربوط به صفحه خاصی باشد شما باید سئوی آن صفحه را مجددا مورد ارزیابی قرار دهید و ترفندهای سئوی قبلی پیاده سازی شده در صفحه را بهبود دهید و ترفندهای جدیدی برای سئوی صفحه پیاده سازی کنید.

اگر افت ترافیک مربوط به کلیدواژه مشخصی باشد شما باید بررسی کنید که آیا حجم جستجوی کلی آن کلیدواژه در اینترنت افت کرده است یا خیر؟ در صورتی که افت کلی در میزان جستجوی آن کلیدواژه رخ داده باشد مشکل از وب سایت شما نمی باشد اما اگر حجم جستجوی آن کلیدواژه ثابت بود شما باید در ترفندهای سئوی بکارگرفته شده برای بهینه سازی وب سایت برای کلیدواژه نام برده، تجدید نظر نمایید.

بررسی رقبا

یکی از دلایلی که می تواند باعث افت ترافیک یک وب سایت شود رقابت بازار و رقبا می باشد. در برخی مواقع ممکن است رقابت موجود در بازار صنف شما تغییر کرده باشد اما شما از آن بی اطلاع باشید این مساله به خصوص برای تجارت هایی که مبتنی بر تکنولوژی و دنیای دیجیتال هستند محتمل است.

برای مثال شما یک فروشگاه آنلاین فروش دوربین های مدار بسته هستید و نوع جدیدی از دوربین ها به بازار آمده که دارای تکنولوژی برتر می باشد و اغلب افراد به سمت آن گرایش پیدا کرده اند اما شما هنوز هیچ مطلب و یا صفحه ای به این تکنولوژی جدید اختصاص نداده اید.

پس شما باید ابتدا بازار کار خود را بررسی کنید و ببینید تازه های وب سایت رقبای شما چیست و درباره چه موضوعی است تا اگر مطلبی بود که موجب پیشی گرفتن آنها بر شما شده بود سریعا شروع به کار در آن زمینه نمایید. یکی دیگر از مسائلی که می تواند موجب کاهش ترافیک وب سایت شما شود پیشرفت رقبای شماست.

ممکن است درحالیکه شما از وضع سایر رقبا بی خبر هستید آنها تلاش خود بیشتر نمایند و در رتبه بندی ها از شما پیشی بگیرند. شما باید به صورت مرتب رتبه وب سایت خود را برای کلیدواژه های مختلف بررسی نمایید و ببینید که آیا برای کلیدواژه مشخصی رتبه شما در نتایج جستجوهای گوگل افت کرده است؟

بررسی کیند که آیا رقبای جدیدی روی کار آمده اند که سعی دارند مسرانه جای شما را در رتبه بندی ها بگیرند؟ آیا رقبای قدیمی شما تلاش خود را بیشتر کرده اند و دارند با سرعت خوبی به جلو حرکت می کنند؟ اگر این چنین است شما باید استراتژی های سئوی آنها را بررسی کنید و ببینید که سایت شما در کدام نکات و ترفند ها از سایت رقیب ضعیف تر است. سپس به تقویت وب سایت خود برای پس گرفتن رتبه خود در نتایج جستجوها بپردازید.

بررسی پروفایل لینک های وب سایت

همان طور که شما دوستان می دانید لینک های برگشتی یک وب سایت تاثیر بسزایی در رتبه بندی وب سایت دارند و کمیت و کیفیت آنها مستقیما رتبه بندی وب سایت را تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع رتبه کنونی وب سایت شما به نوعی تابعی از ترفندهای سئو و کمیت و کیفیت لینک های دریافتی وب سایت شما است.

حال تصور کنید که اگر شما یکی یا چندتا از لینک های خود را به ناگاه از دست بدهید و یا کیفیت وب سایتی که به شما لینک داده است تغییر یابد بدون آنکه شما اطلاع داشته باشید رتبه بندی وب سایت شما تحت تاثیر این تغییر قرار خواهد گرفت و همچنین ترافیک ارگانیک وب سایت شما کاهش خواهد یافت.

  • برای آنکه بررسی کنید مساله افت ترافیک وب سایت شما به لینک های دریافتی وب سایت شما مرتبط است یا خیر می توانید از ابزار هایی که برای بررسی لینک های یک وب سایت طراحی شده اند استفاده نمایید. برای مثال شما می توانید از Moz’s Open Site Explorer و ranksignals.com استفاده نمایید تا آنالیزی از پروفایل لینک های وب سایت خود بدست آورید.

با استفاده از این ابزارها شما می توانید بررسی کنید که آیا پروفایل لینک شما نسبت به ماه قبل یا چند ماه گذشته تغییری نموده است؟

آیا هیچ لینک برگشتی اسپمی به وب سایت شما اضافه شده است؟

آیا بدون اطلاع شما از وب سایت شما لینکی به وب سایت های مشکوک داده شده است؟

آیا لینک هایی که ماه پیش به وب سایت شما ارجاع داده بودند همچنان به قوت خود باقی هستند ؟ و …

وقوع هریک از این مشکلات می تواند موجب شود که وب سایت شما در دید موتورهای جستجو اعتبار خود را از دست بدهد و در رتبه بندی ها به رتبه های پایین تر سوق داده شود. برای جبران این مساله شما به حذف لینک های مشکوک و جذب لینک های با کیفیت جدید نیاز خواهید داشت.

بررسی محتوای وب سایت

اگر مساله کاهش ترافیک وب سایت شما به هیچ یک از موارد نام برده در بالا ربط نداشته باشد، ممکن است مشکل وب سایت شما محتوای سایت باشد. اگر ترافیک وب سایت شما به ناگاه شروع به کاهش یافتن نموده باشد ممکن است مساله حذف یک محتوای با ارزش از وب سایت شما باشد. اگر شما اخیرا محتوای پربازدیدی را از وب سایت خود حذف نموده اید این کاهش ترافیک امری عادی بوده و به دلیل حذف محتوای نام برده ایجاد شده است.

البته مسائل و مشکلات دیگری نیز در رابطه با محتوای وب سایت وجود دارد که می تواند موجب کاهش ترافیک شود، مثلا ممکن است شما در چند ماه اخیر محتوای جدید و جالبی به وب سایت خود اضافه نکرده باشید و یا محتواهایی که منتشر نموده اید کم کیفیت بوده و جذابیت چندانی برای مخاطبان شما نداشته اند.

راه حل این مشکل یک کار دراز مدت است شما باید سعی در ایجاد و انتشار محتواهای بسیار با کیفیت و باارزش در وب سایت خود نمایید تا بتوانید وب سایت خود را از لحاظ محتوا غنی تر نمایید.

متاسفانه راه کار سریعی برای حل مشکل کاهش ترافیک ارگانیک وب سایت وجود ندارد و تمامی راه کارها نیاز به زمان دارند، خواه مساله مربوط به لینک های برگشتی بی کیفیت باشد و نیاز به جذب لینک داشته باشید، خواه مساله مربوط به محتوا باشد و خواه …

بهترین راه این است که شما هنگام ایجاد لینک ها و محتواها و حسابرسی های سایت دقت بسیاری بکار بگیرید که با چنین مشکلاتی مواجه نشوید. علاوه بر این مانیتور کردن دائمی شرایط وب سایت مثل میزان بازدید صفحات مختلف، کامنت ها، لینک ها، پیشرفت رقبا و ایندکس گذاری های گوگل می تواند وب سایت شما را از بروز چنین مشکلاتی حفظ نماید.

وب آنجل
جستجو کردن